Rekonstrukce zahrady v prudkém svahu u skály

Rekonstrukce zahrady v prudkém svahu byla velkou výzvou díky vysoké náročnosti terénu a nesporné atraktivitě lokality. Dům je situován přímo na okraji Prokopského údolí. Těsně za domem se zvedá prudký svah, který navazuje na vysokou skálu. Naši zahradní architekti se však postarali o kompletní renovaci a vytvořili úchvatný prostor.

Hranu svahu tvoří dlouhá opěrná zídka, v centrální části, přímo proti francouzskému oknu, byla odtěžena část svahu a vystavěna vysoká opěrná zeď. V tomto prostoru vznikla malá dřevěná terasa a malé jezírko, do kterého stéká po kamenech voda z vysoké kaskády pod prameništěm v horní části zahrady. Pohledové části zdí jsou ztvárněny přimontovaným gabionem, na který volně navazují skalkové partie. Na terasu navazuje schodiště z dřevěných pražců, které se točí po příkrém svahu a umožňuje vstup do horní části zahrady.

Druhé rameno schodů vede z boční části spodní zahrady, která je zatravněná, kolem prvků dětského hřiště nás přivádí k zákoutí s ohništěm a dále kolem mohutné skály do horní zahrady. Obě cesty se stýkají u prameniště na malém obloukovém můstku z tropického dřeva. Nejvyšší částí zahrady hojně osázené skalničkami vede mlatová cesta k vrátkům, kterými se dá vejít přímo mezi skály Prokopského údolí.


Tvorba webových stránek eBRÁNA s.r.o. Webové stránky a kvalitní CMS